رييس خانه موسيقي فارس :
موسيقي کودک نيازمند آموزش هاي آکادميک است
شيراز- موسيقي دان شيرازي و رييس خانه موسيقي فارس گفت: موسيقي کودک نيازمند آموزش هاي آکادميک است و بايد در این بخش به طور جدي سرمايه گذاري شود تا در آينده شاهد تغييرات اساسي و عمده اي در حوزه موسيقي باشيم.
شهرام ممتحن روز سه شنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: در سيستم آموزشي موسيقي جامعه ما ضعف هايي در زمينه آموزش و به ويژه در عمده مراکز آموزشي موسيقي در کشور وجود دارد و چون اغلب مسوولين امور آموزش مراحل آکادميک آموزش را طي نکرده اند نمي توانند آن ها را منتقل کنند بنابراين پرداختن به بحث آموزش جدی و آکادمیک موسيقي خصوصا در حوزه موسيقي کودک لازم و ضروري است که نسبت به اين بخش بسيار کم لطف بوده ايم.
وي افزود: بايد با آکادمیک کردن سیستم های آموزشي به سمت ايجاد تغيير و تحول اساسي در اين بخش برويم که از جمله کارها براي دست يابي به اين مهم، کنار گذاشتن برنامه ريزي هاي کوتاه مدت و سرمايه گذاري بر روي برنامه ريزي هاي طولاني مدت است.
ممتحن اضافه کرد: براي دست يابي به اين هدف با توجه به آگاهي از مجموعه هاي بزرگ و موفق آموزشي دنيا،کميته هايي از جمله کميته پژو هش و ترجمه شکل گرفته است و بزودی نخستين و تنها مجموعه جامع آموزش کودک براي مربيان و علاقمندان آموزش موسیقی کودک در این مجموعه تولید خواهد شد همچنین کمیته توليد ابزار- وسايل بازي و کمک آموزشي راه اندازي شده که از افراد متخصص در اين زمينه استفاده شده است.
وي گفت: در حال راه اندازي يک ارکستر خوب کودک و نوجوان در آينده نزديک در استان فارس هستيم.
ممتحن با بيان اينکه اگر سطح علمي هنرجو در استان فارس و کشور بالا رود بازده و بهره وري نيز افزايش مي يابد ادامه داد: کودک بعد از آموزش و گذراندن دوره هاي اوليه موسيقي نبايد رها شود زيرا زيرساخت هاي او شکل گرفته و بايد در گروه تهای خصصي نوازندگي موسيقي هم به طور منظم شرکت کند.
ممتحن با اشاره به کسب مهارت هاي جديد و بين المللي خود و محمد يزدان پناه به عنوان نخستين افراد در جنوب کشور با گذراندن دوره هاي فشرده موسيقي در دانشگاه بين المللي موسيقي موتزارت سالزبورگ افزود: در اين دوره از کلاس ها عناويني از جمله موسيقي و حرکت، بدن يک ساز است، بداهه نوازي، آواز، صدا سازي، اصول آموزش کودک، شيوه برخورد با کودک در کلاس هاي آموزشي، شناسايي استعدادهاي کودکان در سنين مختلف و خلاقيت و طرح بازيهاي موسيقايي براي کودکان به صورت کارگاهي و توسط 10 استاد برتر اين رشته ها در دنيا براي 150 دانشجوي بين المللي تدريس شد.
وي اضافه کرد: مطالب ارايه شده در اين سيستم آکادميک و آموزشي مي تواند براي اهالي موسيقي بسيار مفيد، موثر و کارساز باشد و با نشستي با مسوولان دانشگاه موتسارت درصدد برگزاري اين دوره ها بر اساس معيارهاي فرهنگي، اخلاقي و ضوابط اجتماعي مان در شهر شيراز هستيم.
رييس خانه موسيقي فارس ادامه داد: امکان ديگري که اين دانشگاه بين المللي موسيقي ارايه مي دهد اين است که اين دوره ها هر ساله به صورت جهاني برگزار مي شود و مي توان با ارايه فراخوان هاي مربوطه جذب دانشجو کنيم و اين تبادل استاد و دانشجو بر تحول موسيقي کودک اثر مثبت و خوبي مي گذارد.
ممتحن با بيان اينکه اطلاعات مورد نياز اين دانشگاه ها را در اختيار علاقمندان به تحصيل و آموزش جدي در رشته موسيقي در خارج از کشور مي گذاريم افزود: اميدواريم از سال آينده بتوانيم يک تيم چند نفره جهت شرکت در اين دوره ها در جهت ارتقاء سطح کيفي و کمي موسيقي استان فارس به اين دانشگاه اعزام کنيم.
نظرات شما عزیزان: